تاریخچـــــه رویداد ملی جهادگــــران

جشنواره ملی جهادگران رویدادی است که با هدف گردهمایی و هم افزایی و تلاش برای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در انعکاس هنرمندانه فعالیت های جهادی در بین عمومی مردم است که با موثرین در حرکت های جهادی شامل فعالین حرکت های جهادی، متخصصان، کارشناسان، صاحبنظران، خیرین، سیاست گذاران و دستگاه های فعال در حوزه محرومیت زدایی است. جشنواره ملی جهادگران تا کنون سه دوره آن برگزار گردیده است. چهارمین جشنواره ملی جهادگران از سال 1402 آغاز گردید که آیین اختتامیه آن در اردیبهشت ماه 1403 برگزار خواهد گردید.

فراخـــــوان رویداد ملی جهادگــــران

چهارمین جشنواره ملی جهادگران در مرکز حرکتهای جهادی بسیج سازندگی ایده پردازی شد و در نهایت به این نتیجه رسیده شد که جشنواره در سه سطح برگزار گردد. ابتدا در سطح استانی و قشری و در نهایت در بخش ملی برگزار گردد.

عرصه ها و موضوعات رویداد ملی جهادگــــران

در ابتدا باید به این نکته داشت که در طرح جشنواره سعی شد که همه موضوعات مرتبط و مهم با حرکتهای جهادی گنجانده شود. و از بین آنها، دبیرخانه استانی و قشری بر اساس بوم و کارکرد خود، حداقل 5 موضوع را انتخاب نمایند. در همین راستا تعداد 25 موضوع انتخاب گردید؛ عمران و محرومیت زدایی – هنر، ادبیات و رسانه جهادی - گفتمان سازی، مطالبه گری و امید آفرینی - سبک زندگی جهادی و شهدای جهادگر (جهادگران آسمانی) - فرهنگی و مقابله با آسیب های اجتماعی - بهداشت و سلامت - قرآن و تربیت اسلامی - زنان و خانواده - علمی و دانش بنیان - اقتصاد مقاومتی، اشتغال زایی و کارآفرینی، جهان اسلام، بین الملل و محور مقاومت - کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست - آموزش تحصیلی - روستا و عشایر - پدافند غیرعامل، امداد رسانی و مدیریت بحران - امنیت مردم پایه - جهاد تبیین - آسیب شناسی حرکت های جهادی - حاشیه نشینی – مسله محوری و پیشرفت منطقه ای - شبکه سازی و تشکیلات - فضای مجازی - حلقه های میانی و مدل های مردم پایگی - خدمات مومنانه و ویروس منحوس کرونا

قالب های دریافت آثار رویداد ملی جهادگــــران

از آنجایی که جشنواره با رویکرد رسانه، هنر و ادبیات همراه است، نحوه دریافت آثار و قالب آنها نیز توسط دبیرخانه استانی و قشری تعیین گردیده است. لذا سعی شد که از تمام قالب های موثر و انتقال دهنده مفاهیم جهادی بتوانیم فراخوان اثر داشته باشیم در اینجا با افزایش سطح موضوعات و سطح قالب دریافت آثار، بی شک گستره و کمیت آثار بیش از انتظار خواهد شد که این خود اگرچه داوری و جمع بندی آثار را سخت خواهد کرد، اما میزان و تنوع آثار را گسترش خواهد داد. قالب های دریافت آثار در سه قالب قالب؛ 1.ادبی (شعر، داستان نویسی، خاطره نویسی و دلنوشته) 2. هنری (فیلم، مستند، کلیپ و نماهنگ، خوشنویسی، پادکست و روایتگری) و بخش تخصصی (تجربه نگاری، مقالات و طرح و الگوها) بوده است.

تعداد آثار دریافت شده رویداد ملی جهادگــــران

تعداد آثار دریافت شده در بخش استانی نزدیک به 17 هزار اثر بوده است که به ترتیب استان های؛ خراسان جنوبی، یزد و خراسان شمالی بیشتر اثر دریافتی را داشته اند و در بخش قشری نیز بیش از 12 هزار اثر دریافت شده است که به ترتیب قشرهای؛ دانشجویی، دانش آموزی و عشایری بیشترین آثار دریافتی را داشته اند. در مجموع نزدیک به 30 هزار اثر به دبیرخانه استانی و قشری ارسال شده است.

داوری آثار بخش استانی و قشری رویداد ملی جهادگــــران

در بخش استانی و قشری، هیئت داوران تشکیل شد و آثار برگزیده انتخاب و تقدیر شدند. در این بین بیش از 700 اثر برگزیده و منتخب انتخاب گردید. البته ذکر این نکنه مهم است که کیفیت آثار برگزیده استانها و اقشار با هم متفاوت است. در مجموع تعداد آثار برگزیده استانی 414 اثر و عداد آثار برگزیده قشری 297 اثر بوده است. این مرحله می تواند اولین مرحله داوری آثار در جشنواره ملی جهادگران باشد.